GE MIG ALLA PRISER

siri


Fixa ögonbrynen, bli bortskämd med en snabb ansiktsmask eller få håret fönat och flätat - den nya trenden att göra ”quickfixes” är på väg att bli Stockholms nya beautytrend.
Det spår i alla fall skönhetsbloggaren Kakan Hermansson.
– Kvinnor tar sitt skönhetsintresse på allvar och är beredda att lägga mer pengar på det nu, menar hon.

Kakan Hermansson är den mångsysslande feministen som bland annat titulerar sig som programledare och konstnär. Numera är hon även skönhetsexpert och bloggar om makeup, beautytrender och behandlingar på svenska modemagasinet Elle.
Hon har  själv alltid varit intresserad av skönhet och redan som 12-åring drömde hon om felfri hy och lyxiga produkter. I dag testar hon mängder av behandlingar, skönhetsprodukter och smink som hon sedan recenserar på sin blogg. Att intresset för hudvård och skönhetstrender har ökat tror Kakan beror på att kvinnor tar sitt intresse på allvar.
– Kvinnor lägger ner både tid och pengar på skönhet och idag pratar vi mer om skönhet och betydelsen. Jag som bloggar märker det inte minst, det svämmar över av frågor från kvinnor som precis börjat intressera sig och börjar ta hudvård på allvar.

”Vi är ju ganska efter i Sverige”
Även om många kvinnor är i framkant när det kommer till makeup och hudvård tycker Kakan inte att Stockholm och Sverige hänger med i utvecklingen.– Vi är ju ganska efter i Sverige och Stockholm, det är ju till exempel svårt att få tag i smink och hårvård för bruna och svarta personer. Tack vare Black Vouge har det blivit bättre men det är långt ifrån bra. 
Däremot tror Kakan att en ny trend kommer göra succé och är på väg att slå igenom på allvar i Stockholm.
– Det jag tror kommer mer och mer i Stockholm är ”quick fix”! Det vill säga att en gör små snabba förändringar med sitt utseende. Till exempel att gå och få håret fönat eller flätat.