HEJ DU GLADE

530296615_1280x720.jpg

Så högt blir nya bostadshuset som ersätter gasklockorna i Hjorthagen.
Nu släpps bilderna på jätteprojektet.

Mark- och miljööverdomstolen har gett grönt ljus till detaljplanerna för omvandlingen av gasklockorna i Hjorthagen. Områdets högsta gasklocka rivs och ersätts av ett 110 meter högt torn med 320 bostäder, förskola och lokal service. Den andra glasklockan ska byggas om för kulturändamål och husera en skulpturpark i direkt anslutning till byggnaden. Enligt Stockholms stad stämmer detta bra överens med planerna som finns på att omvandla gasverksområdet till ett kulturkluster.

Målet: 6 000 nya bostäder
Planen för området är 6 000 nya lägenheter. Stadsdelen ska även fyllas med verksamheter såsom hotell och restauranger.
– Projektet handlar om att ta hand om gammal industrimark som ligger i närheten till innerstaden och göra det till en hållbar stadsdel. Byggnaderna kommer att ha varierande utformning och det är många olika arkitekter och byggherrar som är med och formar hur den nya stadsdelen ska se ut. Det är ett väldigt spännande projekt, säger projektchefen Staffan Lorentz.
Arkitekten bakom det nya tornet är Herzog & de Meuron, som tidigare ritat bland annat Tate Modern i London.
Byggstart planeras redan i år och man beräknar att man kan flytta in runt 2019.

HEJ HOPP

Henrik Stenson hade tätkänning efter första rundan av US Open.
Men efter en fiaskorunda, hela tio över par, ser han nu ut att ha spelat färdigt.
Leder tävlingen gör en majordebutant, rankad 624:a i världen.
Det som såg så bra ut innan lunch slutade i katastrof.

Henrik Stenson hann, på grund av dåligt väder, aldrig spela någonting på torsdagen, och fick därför spela sin förstarunda på fredagsmorgonen. Efter 18 hål låg han på fina ett under par, bara tre slag efter täten.

Efter lunch gav han sig ut för runda två, och klappade ihop fullständigt.
Världssjuan tappade hisnande 110 placeringar efter en omgång som bjöd på åtta bogeys och en dubbelbogey, och inget hål bättre än par. Totalt gick han på tio över par på de 16 hål han spelade, innan mörkret tillfälligt avbröt tävlingen.
Hanson diskad

Alex Noréns dag var inte heller särskilt bra, med en runda på åtta över par.
Och Peter Hanson, som gör sin första major sedan början av 2014, diskades efter att ha fyllt i sitt resultatkort fel. Han ska ha fyllt i att han gjorde fyra slag på elfte hålet, när han egentligen rörde sig om fem slag.

Mikael Lundberg, fem över par, och David Lingmerth, två över par, går ut på banan på lördagsmorgonen, lokal tid, för sina andrarundor.
Superskräll leder

Leder tävlingen gör amerikanerna Dustin Johnson och Andrew Landry, på fyra under par. Landry, som gör sitt första US Open någonsin och som totalt är rankad hela 624:a (!) i världen, går sin andrarunda på lördagmorgonen, lokal tid.

GE MIG ALLA PRISER

siri


Fixa ögonbrynen, bli bortskämd med en snabb ansiktsmask eller få håret fönat och flätat - den nya trenden att göra ”quickfixes” är på väg att bli Stockholms nya beautytrend.
Det spår i alla fall skönhetsbloggaren Kakan Hermansson.
– Kvinnor tar sitt skönhetsintresse på allvar och är beredda att lägga mer pengar på det nu, menar hon.

Kakan Hermansson är den mångsysslande feministen som bland annat titulerar sig som programledare och konstnär. Numera är hon även skönhetsexpert och bloggar om makeup, beautytrender och behandlingar på svenska modemagasinet Elle.
Hon har  själv alltid varit intresserad av skönhet och redan som 12-åring drömde hon om felfri hy och lyxiga produkter. I dag testar hon mängder av behandlingar, skönhetsprodukter och smink som hon sedan recenserar på sin blogg. Att intresset för hudvård och skönhetstrender har ökat tror Kakan beror på att kvinnor tar sitt intresse på allvar.
– Kvinnor lägger ner både tid och pengar på skönhet och idag pratar vi mer om skönhet och betydelsen. Jag som bloggar märker det inte minst, det svämmar över av frågor från kvinnor som precis börjat intressera sig och börjar ta hudvård på allvar.

”Vi är ju ganska efter i Sverige”
Även om många kvinnor är i framkant när det kommer till makeup och hudvård tycker Kakan inte att Stockholm och Sverige hänger med i utvecklingen.– Vi är ju ganska efter i Sverige och Stockholm, det är ju till exempel svårt att få tag i smink och hårvård för bruna och svarta personer. Tack vare Black Vouge har det blivit bättre men det är långt ifrån bra. 
Däremot tror Kakan att en ny trend kommer göra succé och är på väg att slå igenom på allvar i Stockholm.
– Det jag tror kommer mer och mer i Stockholm är ”quick fix”! Det vill säga att en gör små snabba förändringar med sitt utseende. Till exempel att gå och få håret fönat eller flätat.